Over Rogolf

Ik vertel altijd met veel enthousiasme over golf. Het gebeurt vaak dat ik mensen spreek die nog nooit hebben gegolfd terwijl de interesse er wel is. Vaak nam ik ze in dat geval mee naar de golfbaan om ze de basis te leren en mijn enthousiasme te delen. Lesgeven doe ik met veel plezier – ik ben ook skileraar geweest – dus al snel begon het idee om Rogolf op te zetten bij mij te borrelen. Vervolgens heb ik me een jaar lang verdiept in de theorie en de praktijk van het lesgeven in golf.

“Rogolf is een uit de hand gelopen hobby, de combinatie tussen lesgeven, sport en het verbinden van mensen vind ik erg leuk.”

Hoe ik in aanraking ben gekomen met de golfsport

Als kind nam mijn vader mij regelmatig mee naar de golfbaan, maar voor een lange tijd stond voetbal voor mij op de eerste plaats. Op mijn 28e ben ik fanatieker gaan golfen, pas toen kreeg ik het golfvirus echt te pakken. Op de golfbaan speel je tegen jezelf; het controleren van je swing en het verlagen van je handicap gaf mij de drive om telkens opnieuw de baan in te gaan.

“Als het een dag mooi weer is dan weten mijn vrienden waar ze me kunnen vinden.”

Kan ik mijn Golfvaardigheidsbewijs (GVB) halen met Rogolf?

Ja dat kan. Het behalen van een GVB bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Voor het praktijkonderdeel kan ik de starterslessen aanbevelen. Hier leer ik je in groepsverband de basisvaardigheden (putten, chippen en pitchen) zodat je in een korte periode veel controle krijgt rondom de green en afstand kunt maken.

Is Rogolf er alleen voor de beginnende golfer?

Rogolf is er voor iedere golfer, van diegene die nog nooit een club in de handen heeft gehad tot een golfer die meer uit zijn of haar spel wil halen. Zeer ervaren spelers die technisch advies wensen stuur ik door naar de golf pro, die kan op detail niveau de juiste aanwijzingen geven.

“Ook voor meer ervaren golfers is het belangrijk om terug te gaan naar de basis om je spel constant te maken.”